اصلی ترین و مهم ترین خرما در منطقه سیستان و بلوچستان خرمای ربی یا خرمای پاکستانی است. که از نظر اقتصادی و تولید، اهمیت زیادی در این منطقه دارد.

خرمای پاکستانی بعنوان یکی از اصلی ترین انواع خرما در ایران شناخته میشود. این خرما در کنار خرماهایی مانند خرما استعمران، خرما شاهانی، خرما کبکاب و یا خرما مضافتی بعنوان مهم ترین خرماهای ایران شناخته میشود.

بصورت کلی، خرما ربی را متعلق به مناطق مختلف استان سیستان و بلوچستان میدانند.

اغلب در شهرستان های زابل، سراوان، چابهار و ایرانشهر کاشته میشود. اما در دیگر نقاط خرما خیز ایران نیز نمونه های این خرما، زیاد دیده میشود.

ویژگی ها

خرما ربی از خرماهای گوشتی و نسبتا بزرگ محسوب میشود. مرغوب ترین نوع این خرما در زابل و ایرانشهر تولید میشود. رنگ این خرما در مرحله رسیدگی رطب، به سبزی می گراید.

این خرما عموما، از خرماهای نیمه خشک محسوب میشود. هسته خرما نسبت به گوشت آن کوچک است. به دلیل چسبندگی پوسته به هسته، و بافت مناسبی که دارد؛ راحت قابلیت شستشو و نگهداری دارد.

در زمان رسیدگی، این خرما به رنگ مشکی کامل میرسد. و گاها به قهوه ای تیره هم متمایل است.

خرمای ربی ظاهری کشیده و بلند دارد. همچنین شرایط نگهداری آسانی دارد. به دلیل نیمه خشک بودن آن، بهتر است در دمای خنک نگهداری شود.

عموما برداشت این خرما در اواسط شهریور ماه، انجام میشود. که تا اوایل مهرماه نیز گاها به طول می انجامد.

برای نگهداری این خرما نیازی به سردخانه نیست. و باید محیطی خشک و خنک را برای این کار در نظر گرفت. همینطور بهتر است که همانند سایر خرماها، مدت زیادی نگهداری نشود.

خرما ربی خارک، قرمز رنگ است. رطب آن سبز رنگ است. و در زمان رسیدن، مشکی، یا قهوه ای تیره است.

این خرما شیره زیادی دارد و بعنوان زودرس ترین خرما، در ایران و جهان شناخته میشود.