خرما پیارم
خرما پیارم از نظر تجاری و اقتصادی یکی از ارزشمندترین خرماهای ایران است و بازار بسیار خوبی در خارج از کشور دارد. سالیانه مقدار زیادی از این خرما به بسیاری از کشورهای جهان صادر می شود. خرمای پیارم دارای پوستی نازک و چسبیده به میوه است. این خرما در دسته نیمه مرطوب یا نیمه خشک طبقه بندی میشود. رنگ قهوه ای سوخته و یا تیره دارد. پوست آن بصورت چروکیده بر روی میوه به سختی چسبیده است. که ظاهر میوه را دلپذیرتر کرده است.
این خرما قند بالایی دارد. اما نوع قند آن از نوع فروکتوز است که به راحتی، هم به سوخت و ساز بدن کمک میکند و هم خودش در بدن استفاده میشود.
خرمای پیارم همانند سایر خرماها باید قبل از مصرف به خوبی شسته شود. که از ویژگی های این خرما شستشوی راحت آن میباشد.
تاریخچه خرمای پیارم
پیارُم (Piarom or Pyarom) نام یکی از انواع خرماهایی است که در شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان کشت میشود. خرمای پیارم گران قیمت ترین خرمای ایران نیز میباشد. خرمای پیارم از نوع تجاری و درجه یک میباشد. به دلیل کیفیت مناسب و بازارپسندی، یک خرمای خاص صادراتی محسوب میشود. این محصول تاکنون به خوبی توانسته توجه بازارهای جهانی را به خود جلب نماید.
ویژگی ها
پوست نازک این خرما به رنگ قهوهای تیره میباشد. با توجه به اینکه گوشت و پوست آن کاملاً به یکدیگر چسبیدهاند، ظاهری زیبا و مطلوب دارد و فرایند شستشوی آن نیز در زمان مصرف، باید به صورت کامل صورت گیرد.
با توجه به اینکه عمده قند موجود در خرما پیارم از نوع فروکتوز (قند میوه) میباشد، به راحتی و سریعا، در سوخت و ساز بدن استفاده میشود. و کسانی که یک بار این خرما را مصرف کردهاند، به خاطر طعم فوق العاده، ظاهر مطلوب و سایر خواص غذایی آن معمولاً مصرفکننده دائمی این خرما میشوند.
خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتیینی و سایر مواد معدنی بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. به دلیل تحمل زیاد نخل آن در برابر شوری آب و خاک، در سطح وسیعی از باغات حاجی آباد هرمزگان کشت شده است. روستاهای سرچاهان، تزرج، معدنوئیه، شهدادی، برآفتاب، دهستان پایین و بالا، نیزار، درآگاه، گهکم، گنج، دشت سیدجوذر، جائین و… در شهرستان حاجی آباد، از نقاط عمده تولید خرمای پیارم هستند.
دیدگاه خود را بنویسید